Even voorstellen... wie ben ik eigenlijk?

 

Mijn naam is Sarina Staigis.  

Ik woon samen met mijn partner in Julianadorp (Noord-Holland). We hebben drie jongvolwassen kinderen en twee katten. 

Naast mijn studie Klassieke Homeopathie werk ik als invalkracht op een woongroep van een antroposofische zorginstelling. De antroposofie spreekt me dan ook erg aan.

Ik houd van mensen, dieren en de natuur, van lezen, breien en yoga. 

 

Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met klassieke homeopathie. Ik had al geruime tijd last van regelmatig terugkerende etterige keelontstekingen met hoge koorts. Ik was zeker vier keer per jaar ziek. Mijn huisarts had het erover dat ik mijn keelamandelen moest laten verwijderen. 

Ik ben helemaal niet met alternatieve geneeswijzen of een holistische zienswijze opgevoed, maar ik wist diep van binnen dat mijn klachten niet over zouden gaan, dat ik niet werkelijk zou genezen, als ik niet iets aan de dieperliggende oorzaak zou doen.  Ik had zelf al een idee wat de oorzaak hiervoor was, maar die lag niet op het lichamelijke vlak...

Toen ik het hier met mijn toenmalige huisarts over had, zei zij: "Daarvoor moet je niet bij mij zijn. Dit kan ik je niet bieden. Dan moet je in het alternatieve circuit zoeken." 

Ik had geen idee waar ik mijn zoektocht moest beginnen, waar ik dán moest zijn. 

Maar toevallig (als je dan in toeval gelooft) vertelde me een kennis even later over haar homeopaat. Ik dacht bij mezelf: "Baat het niet, schaadt het niet, ik kan het wel een keer proberen!" En ik maakte een afspraak. 

Het resultaat was magisch. Na 3 maanden voelde ik me energieker dan ooit en ik heb spontaan de "oorzaak" van mijn klachten aangepakt (ineens wist ik wat ik moest doen!). En ik heb nooit meer, ja werkelijk nooit meer, een keelontsteking gehad. 

Kortom, het middel heeft me inzicht gegeven in mezelf, mijn situatie en mijn mogelijkheden om hier (op een andere manier) mee om te gaan. 

Tien jaar later kwam ik met een heel ander probleem, namelijk ernstige slapeloosheid, weer bij een homeopaat.

Ook deze keer heeft de homeopathie mij een zetje gegeven om dingen in mijn leven te veranderen en heb ik uiteindelijk ook mijn slaapprobleem overwonnen. 

En toen wist ik: Ik wil dit ook leren! 

In 2013 ben ik aan de School voor Homeopathie in Amersfoort begonnen en na drie jaar overgestapt naar de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. 

Deze opleiding heeft me ontzettend veel inzicht en kennis gebracht.  Veel van wat ik diep van binnen al wist,  viel op zijn plek.

Dankzij onze geweldige docenten is de opleiding tot klassiek homeopaat een feestje van herkenning en persoonlijke groei!

In de zomer van 2019 hoop ik af te kunnen studeren en dan zelfstandig als klassiek homeopaat aan de slag te kunnen gaan.