KLASSIEKE homeopathie

Wat is Klassieke Homeopathie? ... en wat is het niet? 

 

Vaak hebben mensen "zo ongeveer een idee", maar weten ze het niet precies.

Soms noemen mensen alles wat "natuurlijk", niet chemisch is, homeopathisch.  Dit is een misverstand.

Ook heeft homeopathie niets met kruiden of voedingssupplementen te maken en de grondstoffen die wij in de homeopathie gebruiken om er geneesmiddelen van te maken, zijn niet uitsluitend plantaardig. 

 

Wat is homeopathie wél? 

 

Klassieke homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe. Dit betekent dat een geneesmiddel pas homeopathisch is als het precies past bij (gelijksoortig is aan) de symptomen die de patiënt laat zien. 

Zo kunnen 10 mensen met dezelfde klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn) ieder een ander middel nodig hebben. 

Door het meest passende homeopathische geneesmiddel te kiezen, toegespitst op de specifieke symptomen van de persoon, kunnen klachten verlicht worden. Ook kan hierdoor de weerstand versterkt en het herstel bij ziekte ondersteund en versneld worden.

 

Homeopathie is een zachtaardige, maar diepwerkende geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert.

 

Homeopathische middelen kunnen inderdaad gemaakt zijn van planten, maar ook van mineralen of dierlijke producten, ja er is zelfs een middel van slangengif. 

Maar wees niet bang! De middelen zijn extreem verdund en tussendoor steeds weer krachtig geschud, waardoor er "niets" van de grondstof in het middel overblijft. Maar hoe werkt het dan? 

Een homeopathisch middel heeft nog wel de energetische informatie van de stof in zich. En juist door het proces van steeds weer verdunnen en schudden, wordt deze informatie een krachtig impuls. Een impuls die jou kan helpen om in balans te komen, weer in je kracht te komen staan!

 

Last but not least is homeopathie een holistische geneeswijze.  Dit betekent dat wij in de homeopathie ervan uitgaan dat lichaam en geest  onlosmakelijk met elkaar samenhangen en dus invloed hebben op elkaar. 

 

Op bezoek bij het graf van Samuel Hahnemann, de uitvinder van de homeopathie, op Père Lachaise in Parijs. 

MEER LEZEN?

Als je meer informatie wil over klassieke homeopathie, kun je op onderstaande websites meer lezen.  Klik op de links: 

Contact

 

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kunt je makkelijk contact opnemen door het contactformulier op deze website in te vullen (zie kopje "contact" in de bovenbalk). 

Natuurlijk kun je ook altijd bellen of appen naar 06- 25353034

of mailen naar sarina@pulsatillahomeopathie.nl.