KLASSIEKE homeopathie

Wat is Klassieke Homeopathie? ... en wat is het niet? 

 

Vaak hebben mensen "zo ongeveer een idee", maar weten ze het niet precies.

Soms noemen mensen alles wat "natuurlijk" is, niet chemisch is, "homeopathisch".  Dit is een misverstand.

Ook heeft homeopathie niets met kruiden of voedingssupplementen te maken en de grondstoffen die wij in de homeopathie gebruiken om er geneesmiddelen van te maken, zijn niet alleen plantaardig. 

 

Wat is homeopathie wél? 

 

Klassieke homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe. Dit betekent dat een geneesmiddel pas homeopathisch is als het precies past bij (gelijksoortig is aan) de symptomen die de patiënt laat zien. 

Zo kunnen 10 mensen met dezelfde klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn) ieder een ander middel nodig hebben. 

Homeopathie is een zachtaardige, maar diepwerkende geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert.

Dus het is niet de homeopaat die je beter maakt, en ook niet het homeopathische middel... nee, uiteindelijk doe jij het zelf! 

De homeopaat zoekt het middel wat bij jou en jouw klachten past en jou het zetje geeft om jezelf beter te maken!

Homeopathische middelen kunnen inderdaad gemaakt zijn van planten, maar ook van mineralen of dierlijke producten, ja er is zelfs een middel van slangengif. 

Maar wees niet bang! De middelen zijn extreem verdund en tussendoor steeds weer krachtig geschud, waardoor er "niets" van de grondstof in het middel overblijft. Maar hoe werkt het dan? 

Een homeopathisch middel heeft nog wel de energetische informatie van de stof in zich. En juist door het proces van steeds weer verdunnen en schudden, wordt deze informatie een krachtig impuls. Een impuls die jou kan helpen om in balans te komen, weer in je kracht te komen staan!

Last but not least is homeopathie een holistische geneeswijze.  Dit betekent dat wij in de homeopathie ervan uitgaan dat lichaam en geest  onlosmakelijk met elkaar samenhangen en dus invloed hebben op elkaar. 

 

Over de praktijk

Pulsatilla Homeopathie is de praktijk voor klassieke homeopathie van Sarina Staigis.

De praktijk is nog in opbouw. 

 

Wil jij kennis maken met klassieke homeopathie, aan je gezondheid en je welbevinden werken en tegelijkertijd mij helpen om mijn diploma te behalen? 

Neem contact met me op!

Lieve groet,

Sarina

 

Contact

Vul het contactformulier in als je in contact wil komen met Sarina. 

Zie het kopje "contact" in de bovenbalk.