De opleiding tot klassiek homeopaat wordt vaak onderschat, het is een gedegen opleiding van 5 tot 6 jaar op hbo-niveau. Het CPION geaccrediteerde diploma Medische Basiskennis is een onderdeel van de opleiding. 

Naast lessen over homeopathie (filosofie, theorie en homeopathische middelen) wordt een student klassieke homeopathie geschoold in therapeutische vaardigheden zoals gesprekstechnieken, beroepsethiek en psychologie.

 

In 2013 ben ik aan de School voor Homeopathie in Amersfoort begonnen en na drie jaar overgestapt naar de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam/Zwolle. Hier heb ik met ontzettend veel plezier gestudeerd.

Ik kijk graag terug op een bijzondere tijd waarin ik me met de goede begeleiding door de fantastische docenten met veel kennis en een enorm enthousiasme voor het vak, heb mogen ontwikkelen tot de therapeut die ik nu ben.

Geïnteresseerd geraakt in de opleiding? Zelf homeopaat worden? Klik op de onderstaande links voor meer informatie!

Aan de Academie voor Klassieke Homeopathie worden ook regelmatig korte cursussen in EHBO met homeopathie gegeven en ook een basiscursus homeopathie.