Een homeopaat stelt veel persoonlijke vragen. Misschien vindt u het fijn om ook iets meer over mij te weten:

 

 

Ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid (ja, vandaar het accent!). In het jaar 2001 ben ik voor de liefde naar Nederland verhuisd waar ik me meteen thuis voelde. 

 

Ik woon, samen met mijn partner en onze twee rode katers, in Julianadorp (Noord Holland). 

Wij hebben drie jongvolwassen kinderen die al het huis uit zijn om elders in Nederland te studeren en te werken. 

 

Naast mijn praktijk voor klassieke homeopathie werk ik met veel plezier als groepsleider op een woongroep van een antroposofische zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.  

Verder ben ik gek op dieren en houd ik van yoga, wandelen, lezen, nieuwe dingen leren en breien. 

 

Waarom klassieke homeopathie?

Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met klassieke homeopathie. Ik had al geruime tijd last van regelmatig terugkerende etterige keelontstekingen met hoge koorts. Ik was zeker vier keer per jaar ziek. Mijn huisarts had het erover dat ik mijn keelamandelen moest laten verwijderen. 

Ik ben helemaal niet met alternatieve geneeswijzen of een holistische zienswijze opgevoed, maar ik wist diep van binnen dat mijn klachten niet over zouden gaan, dat ik niet werkelijk zou genezen, als ik niet iets aan de dieperliggende oorzaak zou doen.  Ik had zelf al een idee wat de oorzaak hiervoor was, maar die lag niet op het lichamelijke vlak...

Toen ik het hier met mijn toenmalige huisarts over had, zei zij: "Daarvoor moet je niet bij mij zijn. Dit kan ik je niet bieden. Dan moet je in het alternatieve circuit zoeken." 

Ik had geen idee waar ik mijn zoektocht moest beginnen, waar ik dán moest zijn. 

Maar toevallig (als je dan in toeval gelooft) vertelde me een kennis even later over haar homeopaat. Ik dacht bij mezelf: "Baat het niet, schaadt het niet, ik kan het wel een keer proberen!" En ik maakte een afspraak. 

Het resultaat was magisch. Na 3 maanden voelde ik me energieker dan ooit en ik heb spontaan de "oorzaak" van mijn klachten aangepakt (ineens wist ik wat ik moest doen!). En ik heb nooit meer, ja werkelijk nooit meer, een keelontsteking gehad. 

Kortom, het middel heeft me inzicht gegeven in mezelf, mijn situatie en mijn mogelijkheden om hier (op een andere manier) mee om te gaan. 

Tien jaar later kwam ik met een heel ander probleem, namelijk ernstige slapeloosheid, weer bij een homeopaat.

Ook deze keer heeft de homeopathie mij een zetje gegeven om dingen in mijn leven te veranderen en heb ik uiteindelijk ook mijn slaapprobleem overwonnen. 

En toen wist ik: Dit wil ik ook leren! 

In 2013 ben ik aan de School voor Homeopathie in Amersfoort begonnen en na drie jaar overgestapt naar de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam.  (Onder het kopje "de opleiding" kunt u hier meer over lezen.)

In mei 2019 heb ik mijn diploma behaald en kon mijn praktijk Pulsatilla van start gaan!