Hoe gaat de behandeling in zijn werk? 

 

Een homeopathische behandeling begint altijd met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese). Dit gesprek duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur. Er komt in dit gesprek van alles aan bod. We gaan het natuurlijk over jouw klachten hebben, maar ik zal ook regelmatig vragen stellen waarvan je misschien denkt: "Wat heeft dát ermee te maken??" Maar al deze informatie is nodig om een goed beeld te krijgen van de unieke persoon die jij bent!

Ik heb jou dus nodig - jij geeft me de informatie waarmee ik het meest passende middel voor jou kan vinden.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle belangrijke gebeurtenissen die van invloed zijn en zijn geweest op jouw leven aan bod komen. 

 

Omdat de supervisor bij het consult niet aanwezig is, neem ik het gesprek op met een spraakrecorder.  Dit doe ik zodat ik het gesprek later zo letterlijk mogelijk uit kan schrijven voor de supervisor. 

Hierna ga ik het consult uitwerken in een speciaal hiervoor ontworpen computersysteem, zodat de supervisor alle stappen in het analytische proces kan volgen.  Hier komt uiteindelijk ook mijn voorstel voor een middel uit voort. Vervolgens ga ik hierover met de supervisor in gesprek totdat we tot een gemeenschappelijke middelenkeuze komen - het middel wat het beste bij jou past!! 

 

Een groot voordeel voor jou als supervisie-patiënt is dus dat niet maar één maar twee personen naar jouw casus kijken. 

 

Dit proces heeft wel tijd nodig, wat betekent dat het soms enkele dagen tot 2 weken kan duren totdat jij het middel in huis hebt en de behandeling daadwerkelijk van start kan gaan.  

Als je het middel dan hebt ingenomen, is het belangrijk dat wij - zeker in de eerste weken - in nauw contact blijven met elkaar, zodat ik (samen met de supervisor) kan inschatten of de behandeling de goede kant op gaat of dat we het proces eventueel bij moeten sturen.  

 

Als dit allemaal geen bezwaar voor je is en je wil ervoor gaan... neem contact met me op en we maken een afspraak!

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten!